croissants

Dziś w naszej szkole odbyły się wyjątkowe warsztaty kulinarne dla uczniów klas 4-7, które przyciągnęły młodych miłośników gotowania. Uczestnicy, z zapałem i entuzjazmem, wcielili się w
rolę małych kucharzy, a ich zadaniem było przygotowanie pysznych francuskich Chausson aux pommes- czyli słodkich małych ciasteczek z ciasta francuskiego z jabłkiem i brzoskwiniami.

Młodzi adepci sztuk kulinarnych, uzbrojeni w fartuchy i rękawiczki, nie zawahali się ich użyć. Z zaangażowaniem kroili jabłka, ciasto oraz formowali ciasteczka. Młodzi kucharze z dumą prezentowali swoje wypieki, które cieszyły się ogromnym zainteresowaniem. Każdy chętny miał okazję spróbować tych pysznych ciasteczek, a reakcje były tylko potwierdzeniem ich smaku. "Są pyszne!". Dzięki dzisiejszym warsztatom, uczniowie nie tylko zdobyli nowe umiejętności kulinarne, ale również spędzili czas w miłej atmosferze, ucząc się współpracy i kreatywności w kuchni. Mamy nadzieję, że te warsztaty zainspirują ich do dalszego rozwijania pasji kulinarnej i eksperymentowania z innymi przepisami w przyszłości!

Zdjęcia

Tekst: ALicja Fijałkowska, zdjęcia: Iga Barańska